• 1. Hokkaido

    Japanilaistyylisiä ideoita suomalaiseen makuun


Neljän mikkeliläisen yrityksen yhteinen taidonnäyte. Osaston japanilaiset tunnelmat viittaavat Marski Datan ja Misawa Homes of Finland Oy:n tuotteisiin; Monet Marski Datan tuotteista ovat japanilaista alkuperää ja Misawan sahatuotteet löytävät päämääränsä Japanista. 

Osaston etuosassa kohoavat humalasalot puolestaan vievat mietteet Saimaan Juomatehtaan tuotteisiin. Unelmien puutarhalle sopivan kumppanin löytämisessä avustaa Aitoasunnot Palhomaa Oy.


Mukana olevat yritykset

Saimaan Juomatehdas on itsenäinen ja rehdisti suomalainen perheyritys, jonka juuret ovat syvällä Saimaan rannoilla. Saimaan Juomatehdas valmistaa korkealaatuisia juomatuotteita puhtaista kotimaisista raaka-aineista haluten tarjota monipuolisia makunautintoja laatujuomien ystäville. Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista. Mikkelissä toimiva juomatehdas on perustettu vuonna 1995. Uusi tuotantolaitos avattiin vuonna 2013.

Saimaan Juomatehdas toimii edelläkävijänä suomalaisten luonnonmukaisesti valmistettujen juomien valmistajana ja kehittäjänä. Yritys valmistaa pääasiassa luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista valmistettuja oluita, siidereitä ja lonkeroita. Noin 900 000 tuhannen litran vuosituotannosta yli 90 prosenttia on luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuja ja EU:n luomumerkkiin oikeuttavia luomutuotteita.

Yrityksen arvoja ovat paikallisuus ja yhteisöllisyys ja ne ovatkin Saimaan Juomatehtaan toiminnan kulmakiviä. Vastuu lähiympäristöstä on myös vastuunkantamista alueen työllisyydestä ja elinkeinotoiminnasta. Yritys tiedostaa merkityksensä elintarvikealan työllistäjänä ja kasvuyrityksenä uusien työpaikkojen luojana.

Marski Data Oy on vuonna 1984 perustettu toimisto- ja tietotekniikan palveluita tarjoava yritys, jolla on toimipisteet Mikkelissä, Savonlinnassa, Kuopiossa ja Joensuussa.  Yritys kuuluu maanlaajuiseen Canon Business Center-ketjuun, jonka avulla yritys pystyy tarjoamaan kansainvälisen yhtiön huippuratkaisuja yhdistettynä paikalliseen palveluun ja asiakastuntemukseen.  

Marski Data suunnittelee, toimittaa, huoltaa ja ylläpitää yritysten ja yhteisöjen tarpeisiin räätälöityjä toimisto- ja tietojärjestelmäratkaisuja.

Aitoasunnot Palhomaa Oy on yksityinen, ammattitaitoiseen ja henkilökohtaiseen palveluun erikoistunut täyden palvelun kiinteistövälitysliike. Yritys on perustettu vuonna 1998 ja sillä on toimipisteet Mikkelissä ja Mäntyharjussa. Aitoasunnot Palhomaa tarjoaa asiantuntevaa apua kiinteistön myyntiin ja ostamiseen, oli kyseessä asuin-, liike- tai vapaa-ajan kohde.