• 22.Muistojen puutarha

    Nostalgisia tuoksuja ja erilaisia muistoja lapsuuden pihoilta


Muistojen puutarha nostaa nimensä mukaisesti mieleen monia pihaan ja puutarhaan liittyviä muistoja vuosien takaa. Miltä oman lapsuuden kotipiha näytti ja tuoksui ja mitä kaikkea perennapenkeissä kasvoikaan? Muistojen puutarhan suunnitelman pohjalla ikäihmisille toteutettu kysely omiin puutarhamuistoihin liittyen, joten puutarhalta löytyykin monia tuttuja ja perinteisiä elementtejä maitolaiturista riukuaitaan ja kilometripylväistä perinneperennoihin.


Mukana olevat yritykset

ViherMinna Hirvensalmelta tekeeammattitaidolla ja pitkällä kokemuksella kaikki piha- ja viheralueisiin liittyvät palvelut Hirvensalmen, Mikkelin, Mäntyharjun ja muiden lähikuntien alueella. Yrityksen palveluihin kuuluvat pihasuunnitelmat ja konsultointikäynnit, viheraluesuunnitelmat, pihakiveykset ja –laatoitukset, viherrakennus, piha-alueiden kunnossapito sekä ympäristön hoitoon liittyvät työt. ViherMinnan ammattitaito on käytössä myös Muistojen Puutarhan rakentamisessa.

Valio on 18 suomalaisen maidontuottajaosuuskunnan omistama yritys, joka tuottaa ja markkinoi pääasiassa maitopohjaisia tuotteita.

Voinvientiosuusliike Valio perustettiin 1905 edistämään suomalaisen voin vientiä ja valvomaan vientivoin laatua. Vuosikymmenien mittaan Valiosta on kehittynyt Suomen johtava meijerialan yritys. Tuotevalikoimaan kuuluu nykyään noin 1 000 tuotetta. Perinteisestä perusmaataloustuotteiden viejästä on kehittynyt merkkituotteina myytävien laatutuotteiden kansainvälinen markkinoija. Ulkomaantoimintojen osuus Valion liikevaihdosta on kolmannes. Toiminnan ydin on yhä sama: luotettava laatu.

Suomen Controlteam Oy on monipuolinen rakennusalan asiantuntijaorganisaatio, jonka toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä, Kuopiossa ja Mikkelissä. Yrityksen palveluista löytyy apua monien muiden palvelujen ohella tarve- ja hankesuunnitteluun, kustannuslaskentaan, rakennesuunnitteluun, korjaussuunnitteluun, LVIS-saneerauksiin sekä kuntoarvioihin.

Ristiinan Kiviveistämö valmistaa kivestä niin hautakivet, pihan kiveykset kuin erilaiset tilaustuotteet kivitolpista postilaatikkotelineisiin. Noppa-, nupu-, liuske- ja muilla pihakivillä saa kestävän, kauniin ja luonnonmukaisen ilmeen vaikka puutarhaan, terassille tai portaisiin.

Ristiinan Apteekki on Ristiinassa ja Suomenniemellä toimiva yritys, jonka toiminta-ajatuksena on tuottaa apteekkipalveluita luotettavasti ja ystävällisesti. Apteekin henkilökunta on aina valmiina neuvomaan ja opastamaan kaikissa lääkehoitoon liittyvissä kysymyksissä. Yrityksen keskeinen tavoite on yhdessä asiakkaiden ja muun terveydenhuollon kanssa pyrkiä tarkoituksenmukaiseen ja kustannustehokkaaseen lääkehoitoon. Apteekissa työskentelee apteekkarin lisäksi proviisori, 3 farmaseuttia ja tekninen apulainen.

Mikkeliläinen yritys, Mikkelin Autokuljetus Oy, tekee monipuolista maanrakennusurakointia, maansiirtokuljetuksia ja konepalveluita. Muita tuotteita ovat mm. kiviainesmyynti, jakelukuljetukset ja muuttokuljetukset. Kalustoa yrityksestä löytyy kuorma-autoista nostureihin ja pyörökuormaajista kaivinkoneisiin. Mikkelin Autokuljetus on urakoinut koko uuden osastoalueen esirakentamistyöt, ja on rakentanut myös Muistojen puutarhan pohjatyöt käytävän pohjiin ja istutusalueiden multiin saakka.

Kangasniemellä, pinta-alaltaan Etelä-Savon kolmanneksi suurimmassa kunnassa, asuu vakituisesti noin 6100 asukasta. Kesäaikana suositun mökkikunnan väkimäärä kaksinkertaistuu, kesämökkejä kunnasta löytyy 3777 kappaletta. Tapahtumia ja nähtävää tässä Suomen kauneimmaksikin valitussa kunnassa riittää runsaasti ympäri vuoden. Kangasniemeltä matkaa Mikkeliin on n. 50 km, Jyväskylään n. 60 km ja Helsinkiin 250 km.

Huomiseen katsova Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK on enemmän kuin oppialiaitos. Se kehittää ajasta ja paikasta riippumatonta koulutusta ja tutkimusta. Ammattikorkeakoulu toimii neljällä paikkakunnalla Mikkelissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Savonlinnassa. Opiskelijoita oppilaitoksessa on kaikkiaan noin 9000 ja työntekijöitä 750. Xamk:in toiminta profiloituu kestävän hyvinvoinnin ja teknologian sekä Venäjä-osaamisen korkeakouluksi. Mikkelipuistossa esiin on tarkoitus tuoda etenkin hyvinvointi- ja kulttuurialaa, mutta mahdollisuuksien mukaan kaikki 8 eri koulutusalaa voidaan sitoa mukaan elämänkaari-alueelle.

Ahosen Taimisto Oy Karstulasta tuottaa tukku- ja vähittäisasiakkaille sekä julkiselle sektorille kestäviä astia- ja avojuuritaimia vuosikymmenten kokemuksella. Yrityksen valikoimista löytyvät monivuotiset kukat, koriste- ja marjapensaat, pensas- ja jaloruusut, köynnökset, havu- ja lehtipuut sekä omena-, kirsikka- ja luumupuut. Ahosen Taimiston valikoimista on osa Muistojen puutarhaan istutetusta kasvilajistosta.