• Muut

    Varsinaisen mallipuutarha-alueen lisäksi puistossa on useita muitakin tahoja toiminnassa mukana


Mikkelipuiston mallipuutarha-alueella yritysten tuotteita ja osaamista on esillä varsinaisten mallipuutarhojen ohella myös muualla sopivissa ja luontevissa paikoissa.


Mukana olevat yritykset

RL-Huolinta Oy on paikallinen ympäristöalan perheyritys, joka on palvellut asiakkaitaan Mikkelissä ja Ristiinassa jo vuodesta 1973 saakka. Yritys työllistää täysipäiväisesti 17 ympäristönhuollon ammattilaista. Yrityksen kalusto muodostuu jätepakkaaja-autoista ja vaihtolava-autoista, joista toinen on varustettu nosturilla. Yrityksen tavoitteena on saada asiakkaidensa jätehuolto sujumaan mutkattomasti, tehokkaasti ja tyylikkäästi, näin nyt myös Mikkelipuistossa.

Pellos Marin Oy on vuonna 1990 perustettu Ristiinassa toimiva veneilyyn ja vapaa-aikaan erikoistunut yritys. Yrityksen toimialana on laitureiden, veneiden sekä septi-huollon laitteiden myynti, asennus ja huolto. 

Palo - ja Vesitekniikka PA-VE Oy on suomalainen, 1988 perustettu keuruulainen yhdyskuntatekniikan osaaja, joka tarjoaa vesihuollon ratkaisut asiakkaan tarpeen mukaan. Toiminnan punaisena lankana on luotettavuus, laadukas tekeminen, tasokkaat tuotteet ja ympäristön hyvinvointi. Mikkelipuiston mallipuutarha alueella sijaitseva juomapiste on PA -VE Oy:n valmistama.

Oasis-keinut2015 on suomalainen yritys, jonka tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.Tällä hetkellä yritys sijaitsee Hollolassa. Yrityksen tärkeimpänä lähtökohtana on asiakkaan tarpeiden kartoittaminen ja niiden mukaan sopivien tuotteiden valitseminen. Asiakas pääsee lisäksi vaikuttamaan tuotteensa moniin yksityiskohtiin ja varusteisiin. Yrityksen tuotteista Mikkelipuistossa on esillä bussikatos, keinu sekä pyöräteline.

Nokialla päämajaansa pitävän suomalaisen Molok Oy:n syväkeräysjärjestelmät ovat tuttu näky mm. kiinteistöjen ja haja-asutusalueiden jätteenkeräyspisteissä, puistoissa, golfkentillä ja kävelykaduilla. Suurin osa Molokista sijaitsee maan alla, maan pinnalla astiasta on vain 40 %. Näkyvillä oleva osa astiasta voidaan verhoilla erilaisilla materiaaleilla ja valita väri ympäristöön sopivaksi. Suomen ja muiden pohjoismaiden ohella tuotteita tapaa mm. Sveitsissä, Belgiassa, Espanjassa, Kanadassa, Brasiliassa, Australiassa ja Lähi-Idässä. Mikkelipuistossa Molokinastioita on esillä ja käytössä kahta eri kokoa.

Mikkelin vesilaitoksen päätarkoitus on tuottaa riittävästi laadukasta ja yleisiä laatunormeja parempaa talousvettä ja turvata sen häiriötön jakelu. Vesilaitoksen toimintaan kuuluu myös jäte- ja sadevesien johtamista sekä jäteveden puhdistusta. Keskeisiin toimintaperiaatteisiin kuuluu ympäristön huomioiminen toiminnassa ja toimintaedellytyksien turvaaminen myös tulevaisuudessa. Mikkelipuistossa Mikkelin vesilaitos tulee esiin juomavettä tarjoavan vesipisteen muodossa. Jo kesäksi 2012 puistoon saatiin juomavedelle toimiva vesipiste.

Vuonna 2006 perustetun Mikkelin Vartiointikeskuksen asiakkaita ovat erikokoiset yritykset, yhteisöt ja yksityiset henkilöt Mikkelin seudulla. Palveluvalikoimasta löytyy piirivartioinnin ohella mm. murto-, palo- ja kiinteistöhälytyksien valvontaa, juhla- ja huvitilaisuuksien vartiointia, vahtimestaripalveluja sekä hälytys- ja kameravalvontajärjestelmien suunnittelua, myyntiä ja asennusta. Myös Mikkelipuistossa yritys hoitaa vartiointia.

Mainospuu Oy on toteuttavaan mainontaan suuntautunut yritys, joka valmistaa erilaisia tuotteita mainontaan ja merkintään. Yritys valmistaa mm. mainoskylttejä, opasteita, julisteita, tarroja, tarratekstejä, auto- ja ikkunateippauksia sekä monenlaista muuta, mitä asiakas vain tarvitsee. Mikkelipuistossa Mainospuun "nimikkokohteena" on talviaikaan valot oksilleen saava tammi.

Juvan Puutarhasomiste Oy on piha- ja puutarhatuotteiden maahantuontiliike, jonka myymälä sijaitsee Juvalla 5-tien varrella. Yritys on erikoistunut betoni- ja graniittipatsaisiin ja -suihkulähteisiin sekä erilaisiin aitoihin. Patsaat, suihkulähteet ja muut tuotteet kestävät hyvin Suomen vaihtelevat sääolosuhteet. Mikkelipuistossa Juvan Puutarhasomisteen tuotteista väliaikaisilla osastoilla on esillä erilaisia näyttäviä metalliaitoja ja taimimyymälän yhteydessä myynnissä erilaisia patsaita.