• 4. Niittyandia

    Istahda hetkeksi ihastelemaan kuinka betoni ja kepeä kukkaloisto sulautuu toisiinsa


Betonin muotoja, metallin kiiltoa ja kukkien runsautta, sitä kaikkea tarjoaa tämä mallipuutarha Studio Terran laatiman suunnitelman pohjalta. HB-Betoniteollisuus Oy:n valikoimista esillä on erilaisia piha- ja muurikiviä. Markki Oy:n kalusteet kutsuvat hengähtämään hetkeksi ja ovatkin kovassa käytössä kesäpäivinä. Helsingin Kukkatoimituksen upeat kesäkukkakaaret ja -pallot ovat kesävieraita suomesta ja ulkomailta, mm. köynnöskoiso- ja lantanaistutukset ovat herättäneet runsaasti ihastusta. Suomen Niittysiemen Oy:n osuus puutarhasta puhkeaa kirjaimellisesti kukkaan kesän edetessä, kun alkukesästä maahan laitetut unikot, ruiskaunokit, päivänkakkarat ja muut niittykasvit kukkivat vuorollaan. Tätä kesän kuluessa ilmettään vaihtavaa puutarhaa kannattaa käydä katsastamassa useampaankin kertaan kasvukauden kulussa.


Mukana olevat yritykset

Suomen Niittysiemen Oy on siemenliike, jonka valikoimista löytyy runsaasti erilaisia luonnonkasvien siemenseoksia kukoistavan niityn perustamiseen. Verkkokaupasta saa tilattua kasvuolosuhteittain suunniteltujen niittysiemenseosten ohella myös yksittäisiä kukkia sekä erilaisia nurmikon siemenseoksia. Jyväskyläläisen Suomen Niittysiemenen tuotteilla ja ohjeilla on mahdollisuus saada luonnonkukat kukoistamaan myös omalla kotipihalla.

Maisema-arkkitehtitoimisto Studio Terra Oy suunnittelee julkista kaupunkitilaa, puistoja, viheralueita, koulu- ja päiväkotipihoja, aukioita ja toreja, liikenneympäristöjä sekä yritys- ja asuinympäristöjä. Toimiston suunnittelutyö on pääasiassa yleis- ja toteutussuunnittelua. Maisemasuunnittelu- palveluihin kuuluvat myös kaavoitukseen liittyvät selvitykset ja lähiympäristösuunnitelmat. Toimistossa on seitsemän maisema-arkkitehtuurin ja suunnittelun ammattilaista.

Kortesjärveläisen Markki Oy:n toimiala on metallisten pihakalusteiden ja kattoturvallisuustuotteiden valmistus. Tärkeimmät tuoteryhmät ovat pihamaan telineet ja kiinteistötuotteet. Muita tuoteryhmiä ovat sadevesijärjestelmät, kattoturvallisuustuotteet ja tikkaat.Tuotteet ovat suomalaisia ja tehty suomalaisiin olosuhteisiin Suomessa. Mikkelipuistossa esillä on yrityksen kalusteita.

Helsingin Kukkatoimitus Oy on koristekasvien tukkumyyntiin, maahantuontiin ja ulkomaan vientiin erikoistunut yritys. Noin 10-15 % yrityksen liikevaihdosta muodostuu ulkomaanviennistä, vientimaina lähinnä Baltian maat ja Venäjä. Helsingin Kukkatoimitukseen kuuluvat myös Tampereen, Oulun ja Seinäjoen Kukkatoimitukset. Yritys työllistää yhteensä noin 60 henkilöä eri toimipisteissä.

HB-Betoniteollisuus Oy on suomalainen betonituottaja, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita ja asiantuntevaa palvelua. Yrityksen tuotevalikoimasta löytyy mm. monia pihatuotteita, harkkoja, mosaiikkibetonilaattoja, portaita sekä valmisbetonia. Tytäryhtiö HB-Priima Kivitalot Oy markkinoi pientalopakettiratkaisuja. Yrityksen markkina-aluetta on koko Suomi sekä Ruotsi ja Viro. HB-Betoniteollisuus työllistää noin 160 henkilöä. Yrityksen kotipaikka on Jyväskylä.