• 2. Ruusutarha

    Herkästi tuoksuvat ruusut hurmaavat paatuneimmankin kävijän


Hongoston Taimiston pitkään kukkivat omajuuriset pensasruusut sekä kestävät kotimaiset katajat monessa kasvumuodossaan saavat puitteet ja raamit Lujabetoni Oy:n betonituotteista. Osastoa täydentää Perennataimisto H. Rasimuksen (om. Tiina Harjula) kunttakasvusto. Lisää osaston taimistojen kasvi-ihanuuksia, kuten Rasimuksen perennoja, on esillä Puutarhamyymälä Vehreän edustan istutusalueella.


Mukana olevat yritykset

Perennataimisto H. Rasimus on salolainen taimisto, joka tuottaa kestäviä, laadukkaita ja kotimaisia perennoja sekä varpukasveja. Laajaan perennavalikoimaan kuuluu runsaasti erilaisia koristeheiniä, saniaisia ja kosteikkokasveja sekä muita erikoisuuksia ja uutuuksia. Suomalaisia luonnonkasveja valikoimissa on yli 100 lajia. Tämän vuoden uutuutena on aloitettu myös laadukkaan kuntan eli metsänpohjan tuotanto ja myynti. Yrityksen tuotteita on myynnissä taimimyymälöissä kautta maan. Osa tuotteista myydään suoraan viherrakentajille, kaupungeille, kunnille ja seurakunnille. Vuonna 1971 Heino Rasimuksen perustaman yrityksen omistaa nykyään Tiina Harjula.

Lujabetoni Oy on Suomen kolmanneksi suurin betonialan yritys, joka työllistää yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen sekä Tukholmassa ja Pietarissa. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluvat rakennus- ja maatalouselementit, valmisbetonit, ratapölkyt, paalut sekä ympäristötuotteet kuten pihakivet ja harkot. Lujabetoni Oy on osa Luja-konsernia, joka on yksi Suomen suurimmista rakennusalan toimijoista.

Hongiston Taimisto on etenkin kotimaisiin havukasveihin ja pensasruusuihin erikoistunut yritys Koskelta. Taimiston monipuolisesta valikoimasta löytyy myös lehtipuita, pensaita, köynnöksiä, hedelmäpuita, marjapensaita ja aitataimia.