• 3. Harmaja

    Kurkkaa kuinka betoni "taipuu räsymatoksi"


Lakan Betoni Oy:n monipuolisesta betonikivivalikoimista maistiaiset saa osaston räsymattomaisesta pinnasta. Muurikivet puolestaan taipuvat niin istutusastioihin kuin istuimiin. Valaisimia osastolla on esillä useita malleja, kaikki Karlux Oy:n valikoimista. Kesäkauden väri-iloittelun osastolle tuo Kotikorven Puutarha, jonka kesäkukkaistutukset saavat osastolla uuden ilmeen joka vuosi.


Mukana olevat yritykset

Lakan Betoni on kivirakentamisen moniosaaja, jonka toiminta-ajatuksena on tuottaa teollisesti kiviainespohjaisia rakennustarvikkeita ja niihin liittyviä palveluja asiakkaiden tarpeisiin. Yhtiön tuotevalikoimasta löytyylaaja valikoima valmisbetonia, seinä- ja parveke-elementtejä, harkkoja, ympäristöbetonituotteita, laasteja, kuivabetoneita ja tasoitteita sekä laatoituslaasteja. Esimerkiksi Lakka kivitaloissa hyödynnetään monipuolista tuotevalikoimaa ja osaamista. Lakan Betoni työllistää lähes 130 henkilöä eri puolilla maata. Lakka-tuotteiden myynti tapahtuu jälleenmyyjien kautta.  Yrityksen kotipaikka on Joensuu.

Mikkelin Korpikoskella sijaitsevan Kotikorven Puutarhan päätuotteita ovat keväällä ja kesällä myytävät kesäkukat, yrtit ja vihannesten taimet. Nykyään tuotannon painopiste on kesäkukissa, joita löytyy laaja valikoima uutuuskasveja unohtamatta. Viljely alkoi vuonna 1999 luomujuureksilla. Luomuviljely ja puhtaiden, torjunta-aineettomien kasvisten kasvattaminen on yhä edelleen tärkeää yrityksessä. Tilan suoramyynnissä on tarjolla luomu-perunaa, -sipulia, -mansikkaa ja luomuherukkaa sekä kasvihuoneessa kasvatettuja luomutomaatteja ja kirsikkatomaattia. Viljelyn lisäksi tilalla kasvatetaan pienimuotoisesti suomenlampaita ja suomenhevosia. Syksyisin myynnissä on karitsanlihaa, lampaantaljoja sekä ravivarsoja.

Lahtelainen perheyritys Karlux Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi valaisimia jo kahden vuosikymmenen kokemuksella. Yrityksen valikoimista löytyy valaisinmalleja niin sisä- kuin ulkotiloihin. Mikäli laajasta valaisinvalikoimasta ei löydy mieleistä, valmistaa Karlux Oy myös erikoisvalaisimia asiakkaan toiveiden mukaisesti.