• 23 a. Juliana

    Runsaita istutuksia ja tyylikkäitä lasisia kasvihuoneita, niistä on tämä puutarha tehty


Rakenteilla olevassa mallipuutarhassa esillä on niin kasvihuoneita kuin uusia kiviratkaisuja niin pihan kiveyksiin kuin aidaksi ja rinneratkaisuihin, kukkaloistoa tietenkään unohtamatta.


Mukana olevat yritykset

Ristiinalainen Käräjämiehen Puutarha on täyden palvelun kauppapuutarha ja puutarhamyymälä, jonka palveluihin kuuluvat myös viherrakentaminen ja suunnittelu. Puutarhalla kasvatetaan erilaisia amppeleita, ruukku- ja ryhmäkasveja sekä vihannesten ja yrttien taimia. Viljelypinta-alaa kasvihuoneissa on kaikkiaan n. 3000 m2. Valikoimista löytyy myös noin 200 perennalajiketta sekä myymälässä yhteistyökumppaneilta tulevat pensaat ja puut.

Kesäkaudella yritys tekee myös erilaisia viherrakennustöitä, laatoituksia ja kiveyksiä niin yksityisille asiakkaille kuin rakennusliikkeille, kunnille, yhteisöille ja yrityksille noin 60 kilometrin säteellä Ristiinasta. Myös erilaiset pihojen ja viheralueiden hoitotyöt kuuluvat yrityksen palveluvalikoimaan.

Pietarsaarelainen Kivikangas Oy on vuonna 1981 perustettu maahantuonti- ja tukkuliike päätoimialanaan kalastusvälineiden ja kasvihuoneiden sekä urheilutarvikkeiden valmistus ja myynti. Mikkelipuistossa Kivikangas Oy tulee mukaan ”Hyvänolon puutarhaan”. Yrityksen tuotteista osastolla esiin nostetaan tanskalaiset Juliana-kasvihuoneet, jotka on suunniteltu pohjoismaisiin kovien tuulten ja painavien lumikuormien sääolosuhteisiin.

Töysäläinen Hirvelän Taimisto on perustettu vuonna 1986, ja tuotannossa on erilaisia koristepuita ja –pensaita, hyötykasveja sekä perennoja. Yrityksen päätuotteena ovat erilaiset perennat, tällä hetkellä valikoimista löytyy yli 800 perennalajia tai -lajiketta. Kasvivalikoimista löytyy uutuustuotteiden ohella runsaasti myös vanhoja perinnekasveja ja kestäviä maatiaiskantoja.