• 23 b. Kaski

    Metsä- ja puistolehmuksia sekä eri havupuiden taimia ja hiiltämällä käsiteltyä puuta


Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun mallipuutarha koostuu eri kasvuvaiheissa olevista puun taimista sekä kokeellisista puurakenteista. Mallipuutarhan puurakenteissa on hyödynnetty hiiltämällä käsiteltyä puuta, josta tulee mallipuutarhan nimi – KASKI.

KASKESSA kasvaa metsä- ja puistolehmuksia sekä eri havupuiden taimia, eri tavoin istutettuna. Puurakenteissa on käytetty männyn sydänpuuta ja lehtikuusta huomioiden niiden luontainen lahonkesto ja hyödynnetty puun turpoamista liitosrakenteissa. Moderneissa viilupuisissa puukehissä näkyy puun teollinen jalostus.

KASKEA kehitetään jatkuvasti ja hyödynnetään Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja yhteistyöyritysten puu-ja metsäosaamisen opetus- ja kokeiluympäristönä.


Mukana olevat yritykset

Huomiseen katsova Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK on enemmän kuin oppialiaitos. Se kehittää ajasta ja paikasta riippumatonta koulutusta ja tutkimusta. Ammattikorkeakoulu toimii neljällä paikkakunnalla Mikkelissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Savonlinnassa. Opiskelijoita oppilaitoksessa on kaikkiaan noin 9000 ja työntekijöitä 750. Xamk:in toiminta profiloituu kestävän hyvinvoinnin ja teknologian sekä Venäjä-osaamisen korkeakouluksi. Mikkelipuistossa esiin on tarkoitus tuoda etenkin hyvinvointi- ja kulttuurialaa, mutta mahdollisuuksien mukaan kaikki 8 eri koulutusalaa voidaan sitoa mukaan elämänkaari-alueelle.