• 22.Muistojen puutarha

    Nostalgisia tuoksuja ja erilaisia muistoja lapsuuden pihoilta


Muistojen puutarha nostaa nimensä mukaisesti mieleen monia pihaan ja puutarhaan liittyviä muistoja vuosien takaa. Miltä oman lapsuuden kotipiha näytti ja tuoksui ja mitä kaikkea perennapenkeissä kasvoikaan? Muistojen puutarhan suunnitelman pohjalla ikäihmisille toteutettu kysely omiin puutarhamuistoihin liittyen, joten puutarhalta löytyykin monia tuttuja ja perinteisiä elementtejä maitolaiturista riukuaitaan ja kilometripylväistä perinneperennoihin.


Mukana olevat yritykset

Valio on 18 suomalaisen maidontuottajaosuuskunnan omistama yritys, joka tuottaa ja markkinoi pääasiassa maitopohjaisia tuotteita.

Voinvientiosuusliike Valio perustettiin 1905 edistämään suomalaisen voin vientiä ja valvomaan vientivoin laatua. Vuosikymmenien mittaan Valiosta on kehittynyt Suomen johtava meijerialan yritys. Tuotevalikoimaan kuuluu nykyään noin 1 000 tuotetta. Perinteisestä perusmaataloustuotteiden viejästä on kehittynyt merkkituotteina myytävien laatutuotteiden kansainvälinen markkinoija. Ulkomaantoimintojen osuus Valion liikevaihdosta on kolmannes. Toiminnan ydin on yhä sama: luotettava laatu.

Mikkeliläinen yritys, Mikkelin Autokuljetus Oy, tekee monipuolista maanrakennusurakointia, maansiirtokuljetuksia ja konepalveluita. Muita tuotteita ovat mm. kiviainesmyynti, jakelukuljetukset ja muuttokuljetukset. Kalustoa yrityksestä löytyy kuorma-autoista nostureihin ja pyörökuormaajista kaivinkoneisiin. Mikkelin Autokuljetus on urakoinut koko uuden osastoalueen esirakentamistyöt, ja on rakentanut myös Muistojen puutarhan pohjatyöt käytävän pohjiin ja istutusalueiden multiin saakka.

Kiteen Mato ja Multa valmistaa kotimaisia ruokopohjaisia tuotteita. Nopeasti uusiutuvista järviruo'oista ja ruokohelvestä valmistamme ravinteita kierrättämällä kasvualustaa kaikille puutarhan kasveille, sekä ruokohelvestä valmistamme tehokasta komposti-ja huussikuiviketta, katetta sekä eläinkuiviketta.

Maatuvassa biomassoissa kasvatamme kotimaisia lieroja, joita toimitamme niin kompostointiin kuin maanparannukseen ruokomullan kera.

Meidät löytää matojamulta.com

Huomiseen katsova Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK on enemmän kuin oppialiaitos. Se kehittää ajasta ja paikasta riippumatonta koulutusta ja tutkimusta. Ammattikorkeakoulu toimii neljällä paikkakunnalla Mikkelissä, Kotkassa, Kouvolassa ja Savonlinnassa. Opiskelijoita oppilaitoksessa on kaikkiaan noin 9000 ja työntekijöitä 750. Xamk:in toiminta profiloituu kestävän hyvinvoinnin ja teknologian sekä Venäjä-osaamisen korkeakouluksi. Mikkelipuistossa esiin on tarkoitus tuoda etenkin hyvinvointi- ja kulttuurialaa, mutta mahdollisuuksien mukaan kaikki 8 eri koulutusalaa voidaan sitoa mukaan elämänkaari-alueelle.