• 10. Säleiköllä

    Omenapuut sulautuvat säleikön uumeniin


PerennaPuutarha Pöntisen perennat tuovat mallipuutarhalle väriä keväästä syksyyn. Huvimajan säleikössä on Hirvensalmen Taimiston omenapuita esillä pieneenkin pihaan sopivassa muodossa. Sähköurakointi Aapo Teittinen Oy täydentää osaston yritysjoukon.

Osaston on suunnitellut Maisemasuunnittelu Arja Paula (www.maisematiimi.fi).


Mukana olevat yritykset

PerennaPuutarha Pöntinen on perennoiden eli monivuotisten ruohovartisten ryhmäkasvien erikoisviljelmä Sysmästä. Perennoita yrityksellä on ollut kasvatuksessa vuodesta 1984 lähtien. Tuotannossa on mukana myös pensaita, köynnöksiä, yrttejä ja hyötykasvien taimia. Yrityksen tuotteita osastolla nähdään syksyllä. Tämänkin taimiston tuotteita saa kesäkaudella Mikkelipuiston taimimyymälästä.

Vanhojen suomalaisten hedelmäpuulajikkeiden säilyttämiseen ja lisäämiseen erikoistuneen eteläsavolaisen Hirvensalmen Taimiston perustivat 1980-luvun alkupuolella Anssi ja Sisko Krannila. Nykyään yrittäjänä toimii Teppo Kaarniemi. Tuotevalikoimasta löytyy suomalaisten hedelmäpuulajikkeiden ohella laaja valikoima kestäviä venäläisiä lajikkeita. Taimiston vähittäismyymälässä on lisäksi myynnissä koristepuita, pensaita, perennoja ja kesäkukkia. Hirvensalmen Taimiston asiakkaina ovat hedelmänviljelijät, taimimyymälät ja yksittäiset puutarhaharrastajat ympäri Suomen.