• Tsempparit

    Yhteisö- ja kannatusjäsenet


Mukana Mikkelipuistossa on myös joukko yhteisö- ja kannatusjäseniä. Monet näistä tahoista osallistuvat eri tavoin Mikkelipuiston toimintaan esimerkiksi tapahtumiin sisältöä tuottamalla. Mikkelipuistoon voi yhteisö- tai kannatusjäseneksi liittyä niin yritys, yhteisö kuin yksityinen henkilökin.


Mukana olevat yritykset

Viherympäristöliitto ry on viheralan valtakunnallinen keskusjärjestö sekä viheralan kehittämisen ja ammattialan tunnetuksi tekemisen kattojärjestö. Viherympäristöliiton tehtävänä on toimia ympäristösuunnittelun, -rakentamisen, -hoidon sekä alan kaupan ja taimituotannon palvelu- ja asiantuntijaorganisaationa.

Viher- ja ympäristörakentajat ry on viher- ja ympäristörakentamista, kivirakentamista sekä viheralueiden hoitoa päätoimisesti tai osatoimisesti ammattimaisesti harjoittavien yritysten muodostama järjestö.Osalla jäsenyrityksistä toimialaan kuuluu myös puutarhasuunnittelu ja konsultointi.

Tiina Leinonen jakaa hyvinvointia luonnosta monin tavoin. Retket patikoiden, meloen tai vaikka lumikengillä ammattimaisen oppaan matkassa tuovat taatusti hyvää oloa mukanaan. Erilaiset tapahtumat polttareista tyky-päiviin onnistuvat oppaan johdolla mukavasti.

Taimistoviljelijät - Plantskoleodlarna ry on suomalaisten taimitarhojen yhteistyöjärjestö. Jäsenet ovat pääasiassa yksityisiä taimitarhayrittäjiä, jotka viljelevät monivuotisia koriste- ja hyötykasveja. Noin 80 jäsentaimiston tuotanto kattaa 90 % maamme taimituotannosta. Taimitarhaviljelyssä kasvatetaan monivuotisten kasvien taimia istutettavaksi lopullisille kasvupaikoilleen pihoihin, puistoihin sekä hedelmä- ja marjaviljelyksille.

Tiina Elkharam on itsenäinen HomCare jälleenmyyjä. HomCaren tuotevalikoima on laaja, mm. Swipe tuotesarjasta löytyy laaja valikoima siivousaineita ja –tarvikkeita kodin puhdistukseen, NaturCare sarjasta erilaisia ihonhoito ja hygieniatuotteita suomalaisiin olosuhteisiin ja suomalaiselle iholle sekä Déesse sarjasta ylellistä sveitsiläistä laatukosmetiikkaa ja meikkejä . Tiina Elkharam edustaa myös EveLace tuotemerkkiä, josta löytyy kauniita liivejä ja alusasuja juhlaan ja arkeen. Alusasuja löytyy niin naisille, lapsille kuin miehille.

Anne Suomalainen markkinoi Oriflame-tuotteita yrityksensä Tmi Cad-Studio Suomalainen kautta. Oriflamen tuotevalikoimasta löytyy meikkien ohella niin päivittäiskosmetiikkaa, ylellisiä ihonhoitotuotteita, tuoksuja kuin hyvinvointituotteitakin. Palveluihin kuuluvat niin kotikauneusillat, hyvinvointi-illat, painonhallintaryhmät kuin työhyvinvointi-illatkin.

Savon Sammutinhuolto Oy on vuonna 1978 perustettu palo- ja työsuojelualan erikoisliike. Yritys on A-tyypin ilmoitetun laitoksen valvonnassa oleva tarkastuspalvelu, jonka toimipiste sijaitsee Mikkelissä. Savon Sammutinhuollon osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö suorittaa sammutuskaluston tarkastuksia ja huoltoja, Co2-pullojen täyttöjä ja koeponnistuksia sekä myy mm. sammutus- ja palokalustoja, henkilökohtaisia suojaimia, työvaatteita ja jalkineita sekä paloturvallisuus- ja ensiaputarvikkeita. Lisäksi yritys tarjoaa tuote-, alkusammutus- ja tulityökoulutusta sekä poistumisreittien merkitsemissuunnittelua.

Savon Perinnepurjehtijat ry on yhdistys, jonka tarkoituksena on innostaa, tehdä tunnetuksi ja herättää harrastusta perinteisiä vesillä liikkumismuotoja (sauvonta, melonta, soutu ja purjehdus), erilaisia vesikulkureittejä ja vesien ekologista ymmärtämistä kohtaan. Vuonna 2001 perustettu yhdistys järjestää vesireittivaelluksia ja perinneveneilyä, harjoittaa alaan liittyvää tutkimustoimintaa ja yhteistyötä muiden alan yhdistysten kanssa

Tamperelainen PUUSTA innovations Oy on arkkitehtitoimisto, jonka perusajatus on innovatiivinen puun käyttö suunnittelukohteissa. Toimiston tavoitteena on yhteistyössä puutuotealan toimijaverkoston kanssa terävöittää puurakentamisen suunnitteluosaamista monella tasolla. Toimisto on osakkaana Finnish Wood Research Oy:n yhteistutkimus-organisaatiossa, joka toteuttaa tuotekehitys-, tutkimus- ja innovaatiohankkeita. PUUSTA innovations Oy:n skaala ulottuu rakennussuunnittelun kohteista kaupunkisuunnitteluun asuntotuotannon konseptikehyksen ollessa yksi keskeisistä painopisteistä. Tällä hetkellä arkkitehtitoimistossa työskentelee kolmesta neljään suunnittelualan ammattilaista.

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin säästöpankki. Sen tase on noin 1,6 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 115 000 asiakastaan 39 konttorin ja yli 200 henkilön voimin. Oma Säästöpankin tavoitteena on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaiden taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat pankin tärkeimmät päämäärät. Yritys on jatkanut säästöpankkiperinteitä Mikkelissä jo yli 20 vuoden ajan ja haluaa olla myös mukana kehittämässä Mikkelipuiston toimintaa.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille. Etujärjestönä MTK edistää jäsentensä taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia sekä maaseutuvarallisuuden kestävää, taloudellista käyttöä ja hoitoa. MTK:n päämääränä ja tavoitteena on tuoda menestystä koko maalle ja sen arvokkaalle maaseudulle.

Kaikkiaan MTK:lla on jäseniä noin 150 000 paikallisissa maataloustuottajien yhdistyksissä ja alueellisissa metsänomistajien liitoissa. Yhdistyksen jäsenkunnan ammatteja ja elinkeinoja yhdistää se, että ne kaikki perustuvat uusiutuviin luonnonvaroihin ja niiden kestävään ja taloudelliseen hyödyntämiseen. Jäsenet ja järjestö yhdessä varmistavat maaseutuelinkeinojen kannattavuuden ja arvostuksen. Vahva ja yhtenäinen MTK on merkittävä ja aktiivinen markkina- ja yhteiskuntavaikuttaja. Alueellista toimintaa ja vaikuttamista tekevät 14 maataloustuottajien liittoa ja 7 metsänomistajien liittoa. Näistä Mikkelipuiston yhteisöjäseneksi on liittynyt Etelä-Savon maakunnan alueella toimiva MTK-Etelä-Savo ry.

MosaiikkiMyymälä (www.mosaiikkimyymala.com) on Suomen suurin mosaiikkitarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppa, joka sijaitsee Mikkelissä. Laajaan valikoimaan kuuluu erilaisia lasi- ja keraamisia tuotteita, työkaluja, Tee-itse-pakkauksia ja ohjeita. Lisäksi tarjolla on paljon ideoita ja vinkkejä mosaiikkien tekoon. Varastomyymälä sijaitse osoitteessa Lekatie 6, 50170 Mikkeli. Mosaiikki valloittaa!

Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen, tutummin Mikke ry:n, tarkoituksena on tuottaa jäsenilleen arvoa markkinoimalla Mikkelin kaupunkikeskustaa ammattimaisesti. Yhdistyksen jäseniä ovat Mikkelin kaupunkikeskustan yritykset, kiinteistönomistajat sekä Mikkelin kaupunki.

Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa yhteistyötä tehdään mm. tapahtumien ja niiden ohjelman järjestämisessä. Mikkelipuistossa saatetaankin päästä nauttimaan tulevaisuudessa lämminhenkisistä luontokirkoista tai vaikka lauluhetkistä.

Mikkelin Soutajat on Suomen menestyneimpiä puuveneseuroja. Voit harrastaa puuvene-, olympia- ja sekä kirkkovenesoutua. Käytössämme on myös 4 tavallista soutuvenettä. Seura panostaa vesillä liikkumisen turvallisuuteen. Tarjoamme soudatuksia tyky - ja polttariporukoille, opiskelijoille ja eläkeläisille. Kauttamme on mahdollista saada myös kirkkovenetekniikka opetusta. Soudun yhteyteen Saimaalla voi liittää grillailun ja saunomisen luonnonkauniissa Lamposaaressa. 
Uusittu soutustadion sijaitsee vain kilometrin päässä Mikkelin keskustasta Mikkelipuistoa vastapäätä.Tule ja tutustu asuntomessualueeseen järveltä käsin.

Mikkelin Ravirata Oy on perustettu vuonna 1973. Nykyiselle paikalleen ravirata on rakennettu 1960-luvun alussa. Suurempi remontti radalla tehtiin vuonna 1975, jolloin radan ja kaarteiden rakenne uusittiin. Tämän jälkeen Mikkelin raviradasta tuli maan nopein ravirata, jossa on juostu myös monia maailman- ja euroopanennätyksiä, viimeisimpänä esimerkkinä Varennen juoksema 1000 m:n ratojen maailmanennätys 09,3a St Michel-ajossa vuonna 2002. Kansainvälisia St Michel-raveja Mikkelissä on järjestetty vuodesta 1981 alkaen. Mikkeliläinen ravitapahtuma on lunastanut paikkansa yhtenä vuosittaisista ravikesän päätapahtumista ja Etelä-Savon suurimmista tapahtumista.

Mikkelin seudun puutarhaväkeä yhdistävään Mikkelin Puutarhayhdistykseen kuuluu noin 130 jäsentä, sekä alan ammattilaisia että puutarhaharrastajia. Mikkelin Puutarhayhdistys syntyi vuonna 1987 Mikkelin Puutarhaseuran (perustettu 1929) ja Mikkelin Kotipuutarhayhdistyksen (perustettu 1952) yhdistettyä voimansa. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on puutarhakulttuurin vaaliminen, puutarhatuotannon edistäminen ja alan tietouden lisääminen sekä retkien järjestäminen kotimaahan ja ulkomaille.

Mikkelin Kalaherkku jalostaa lähialueen kalasta, etenkin muikusta ja Puumalan kirjolohesta, monenlaisia kalajalosteita. Yrityksen herkullisia muikkukukkoja oli myynnissä viime kesänä Mikkelipuiston kahvilassa etenkin tapahtumien aikaan. Eväsherkku puolestaan valmistaa ja myy erilaisia eväs-, välipala- ja lounasruokia sekä salaattiannoksia Mikkelin Kauppahallissa.

Mikkelin 4H-yhdistys tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolista kerho- ja kurssitoimintaa, TOP-tehtäviä, työ- ja ansiomahdollisuuksia, leirejä, retkiä sekä kansainvälisiä tapahtumia ja vaihto-ohjelmia. Toimintaa ohjaavat 4 H:ta; harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi.

Maisemasuunnittelijat ry on maisemasuunnittelijoiden yhteis-toimintajärjestö. Yhdistyksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää suunnittelijoiden ammattitaitoa ja toiminta-edellytyksiä sekä edistää ammattimaisen maisemasuunnittelun tunnettuutta. Yhdistyksellä on yhteensä noin 245 jäsentä, joista 44 on suunnitteluyrityksiä. Jäsenet ovat koulutukseltaan suunnitteluhortonomeja, miljöösuunnittelijoita tai vastaavan tutkinnon suorittaneita. Maisemasuunnittelijat ry:n jäsenet toimivat puistojen, kaupunkiympäristöjen, virkistysalueiden, kiinteistöjen, taloyhtiöiden sekä yksityispihojen ympäristösuunnittelutehtävistä. Jäseniä toimii myös mm. julkisen sektorin tilaus- ja valvontatehtävissä, maaseutukeskuksissa, kiinteistöhuoltoyhtiöissä, seurakunnilla sekä oppilaitoksissa opettajina. Palveluiden tilaajina ovat tyypillisesti kuntien viheryksiköt, rakennusliikkeet, kiinteistö- ja taloyhtiöt, isännöitsijät ja yksityiset taloudet.

Mainostoimisto Kixit Oy tarjoaa kokonaisvaltaiset mainostoimistopalvelut ja sähköisen viestinnän toteutukset kaikkiin tarpeisiin. Yritykselle ovat tuttuja niin televisio-, radio-, www- ja printtikampanjat kuin haasteet graafisen ilmeen tai sosiaalisen median parissa. Mainostoimisto Kixitin jälkeä on nähtävissä mm. tällä kaudella jaossa olleessa Mikkelipuiston ja Kenkäveron yhteisessä kesälehdessä. 

Laskentamaa Oy on vuonna 2002 perustettu tilitoimisto, jonka palveluvalikoimasta löytyvät palvelut kirjanpidosta ja taloushallinnon hoitamisesta palkanlaskentaan ja laskutukseen asiakkaan tarpeiden mukaan. Mikkelipuistoyhdistys on käyttänyt tilitoimiston ystävällistä, tehokasta ja asiantuntevaa palvelua perustamisestaan lähtien. 

Kuljetusliike Urpo Heikkilältä järjestyvät maa-ainestoimitukset Mäntyharjussa ja ympäristökunnissa. Tuotevalikoimasta löytyvät erilaiset murskeet, mullat, sorat ja luonnonkivet niin julkiseen rakentamiseen kuin yksityisille asiakkaille. Uusimpana tuotteena yrityksen valikoimista löytyy kalliosta louhittu musta lohkarekivi muureihin.

Mikkelin K-Raudasta saa inspiraatiota ja ohjeita sisustus ja pintaremonttiin, pihaan ja puutarhaan sekä korjausrakentamiseen. K-Raudasta löytyvät myös työkalut ja tarvikkeet. Saatavilla on niin asennus-, remontti-, suunnittelu-, kuljetus-, rahoitus-, energiatehokkuus-, kuin ajanvarauspalvelu. Eli saat kaiken tarvittavan yhdestä paikasta, sopivat valikoimat ja palvelut kilpailukykyiseen hintaan. K-rauta haluaa olla Dream Builder eli unelmien rakentaja.

Haapasen Kotileipomo Otavasta on tuttu toimija Mikkelipuiston kävijöille jo useamman vuoden ajalta kesäkahvila Keijunmekon leipomotuotteiden toimittajana. Herkullinen valikoima suolaista ja makeaa on tarjolla myös myymälä-kahviloissa niin Otavassa kuin Mikkelin kauppahallissa.

Fiskars Oyj on vanhin edelleen toimiva suomalainen teollisuusyhtiö, jonka historia ulottuu runsaan 350 vuoden taa. Nykyään Fiskars on tunnettu, neljässä maanosassa toimiva suuryritys., jonka tuotteista 98 % myydään Suomen ulkopuolelle. Kaikkien suomalaisten tuntemia Fiskarsin oranssikahvaisia saksia on myyty jo yli 700 miljoonaa kappaletta. Fiskarsin suurin toimiala ovat kuluttajatuotteet, joista vastaa Fiskars Brands, Inc. Tähän ryhmään kuuluvat tuotteet kotiin, toimistoon ja askarteluun, puutarhaan sekä vapaa-aikaan.

Etelä-Savon Martat ry alueella toimi vuonna 2008 yhteensä 75 marttayhdistystä, joissa oli kaikkiaan noin 2020 jäsentä. Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia sekä kotitalouden arvostusta. Martat on poliittisista puolueista riippumaton järjestö.

Etelä-Savon Liikunta ry (ESLi) on monipuolisen liikunta- ja urheilutoiminnan edelläkävijä Etelä-Savossa. Se on yksi Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU) viidestätoista aluejärjestöstä. ESLi:n perustehtävä on tukea alueellaan toimivien seurojen toimintaedellytyksiä, ja näin edistää eteläsavolaisten hyvinvointia. ESLi:n jäsenistö koostuu urheiluseuroista, erityisryhmien liikuntajärjestöistä sekä lajien alueellisista organisaatioista. ESLi:n toimintaa ohjaavat arvot ”etenijä, liikunnan riemu, joukkuepeli, eteläsavolaisuus ja tuloksellisuus”. Eslin osaava henkilökunta jakaa liikunnan iloa mm. hankkeiden ja monipuolisten tapahtumien kautta.

Danke Bank tarjoaa kokonaisvaltaisia pankkipalveluja henkilö-, yritys- ja yhteisöasiakkaille. Perinteisten pankkituotteiden lisäksi pankki on erikoistunut säästämiseen ja sijoittamiseen. Mikkelin Danske Bank on osa Danske Bank -konsernia, joka on johtavia toimijoita Pohjoismaiden pankkimarkkinoilla. Suomessa Danske Bankilla on yli 1,1 miljoonaa henkilöasiakasta sekä noin 100 000 yritys- ja yhteisöasiakasta. Konttorien lukumäärä on 122. Mukaan Mikkelipuistoon on liittynyt Mikkelin konttori.

Aten Marja-aitta on Puumalassa, Saimaan kauneimmassa kunnassa, vuonna 1997 perustettu yritys. Vuoden 2012 helmikuussa yrityksen tuotanto- ja toimitilat ovat muuttaneet täysin uusiin ja uudenaikaisiin tiloihin Hirvensalmelle, 5-tien välittömään läheisyyteen. Aten Marja-aitta on keskittynyt valmistamaan aitoja täysmehuja sekä kuluttajien että suurtalouksien käyttöön. Tuotantotilojen yhteyteen on perustettu keväällä 2012 uusi tehtaanmyymälä, jossa on tarjolla kuluttajille Marja-aitan omia mehuja, hilloja ja hyytelöitä, pakastemarjoja sekä suuri valikoima lähituottajien elintarvikkeita ja käsitöitä. Tiloissa toimii myös kahvila.

Aten Marja-aitan tuotteiden valmistuksessa avainsanoja ovat marjaisuus ja puhtaat raaka-aineet. Tuotteiden laadun takeena ovat korkealaatuiset marjat, jotka tarkistetaan aina ennen tuotevalmistusta. Mehut valmistetaan pitkälle automatisoidulla tuotantolinjalla. Joutsenleimalla merkityt mehut on valmistettu 100%:sti suomalaisista marjoista, ja yritys ostaakin vuosittain suuret määrät luonnon- ja puutarhamarjoja jalostukseen. Aten Marja-aitan herkullisia mehuja käytetään myös Mikkelipuistossa Greenerissä.